عشق فقط حسین

  • خانه 
  • صلی الله علیک یا ابا عبدالله الحسین حسین جان 

در محضر قرآن کریم 

12 فروردین 1404 توسط فاطمه زنگي آبادي

🔴 در محضر قرآن کریم
✅ وَإِذَا لَمْ تَأْتِهِم بَِایَةٍ قَالُواْ لَوْلَا اجْتَبَیْتَهَا قُلْ إِنَّمَآ أَتَّبِعُ مَا یُوحَى‏ إِلَىَّ مِن رَّبِّى هَذَا بَصَائِرُ مِن رَّبِّکُمْ وَهُدَىً وَرَحْمَةٌ لِّقَوْمٍ یُؤْمِنُونَ‏ (اعراف/203)
🔹 و هرگاه آیه‌اى براى آنان نیاورى (و چند روزى تلاوت وحى قطع شود)، مى‌گویند: چرا آیه‌اى برنگزیدى؟! بگو: من فقط چیزى را پیروى مى‌کنم که از سوى پروردگارم بر من وحى مى‌شود. این (قرآن) بصیرت‌هایى از سوى پروردگارتان است و براى کسانى که ایمان آورند، مایه‌ى هدایت و رحمت است.
🔸 «اجتباء» از «جبایت»، به معناى جمع کردن آب در حوض است. به حوض نیز «جابیه» مى‌گویند. جمع‌آورى خراج و مالیات را هم «جبایت» مى‌گویند، سپس به جمع‌آورى چیزهاى گزیده شده، «اجتباء» گفته شده است. و شاید معناى آیه این باشد که چرا معجزه‌اى را که از تو درخواست کردیم، برنگزیدى و معجزه‌ى دیگرى آوردى و طبق سلیقه‌ى ما عمل نکردى؟! قرآن فرموده است که پیامبر اکرم(ص) کاملاً تابع وحی بود و از پیش خود هیچ کلامی را کم یا زیاد نکرد و هیچ کلمه‌ای را نیز در وحی دچار نسیان نشد. (آیات 1 تا 10 سوره نجم را ملاحظه نمایید)
❇️ از پیام‌های آیه
▫️آیات قرآن، معجزه و نشانه‌ى حقّانیّت رسالت پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله است. «لم تأتهم بآیة»

▫️آیات قرآن، گاهى با فاصله زمانى طولانى نازل مى‌شد. «و اذا لم تأتهم بآیة»

▫️لازم نیست مُبلّغ، هر روز سخن جدیدى ارائه کند، شاید گاهى سکوت لازم باشد. «لم تأتهم بآیة»

▫️کفّار، آیات قرآن را مطالبى برگزیده‌ى پیامبر(ص) مى‌پنداشتند که از این سو و آن سو جمع‌آورى کرده و به مردم ارائه مى‌دهد، نه آنکه وحى ‌الهى باشد. «لولا اجتبیتها»

▫️کفّار بهانه‌جو، پیامبر(ص) را به خاطر فاصله افتادن در نزول وحى شماتت مى‌کردند. «قالوا لولا اجتبیتها»

▫️رهبر آسمانى نباید تحت تأثیر بهانه‌گیرى‌ها و تقاضاهاى نابجا قرار گیرد، بلکه باید پاسخ بهانه‌ها را صریح و قاطع بیان کند. «قل انّما اتّبع…»

▫️پیامبر، تنها از سرچشمه‌ى وحى فرمان مى‌گیرد، نه آنکه مطالبى را از پیش خود برگزیده و ارائه دهد. «انّما اتّبع ما یوحى الىّ»

▫️وحى، وسیله‌ى تربیت پیامبر(ص) و امّت و لازمه‌ى ربوبیّت خداست. «ربىّ، ربّکم»

▫️هدایت‌هاى قرآن، ناب است و ذرّه‌اى با انحراف مخلوط نیست. (بکار بردن کلمه‌ى «هُدى» به جاى «هاد»، نشانه‌ى آن است که قرآن یکپارچه هدایت است)

▫️ارشاد و هدایت باید براساس بصیرت باشد. «بصائر، هُدىً»

▫️قرآن، هم کتاب شناخت و بصیرت فکرى است، «بصائر» هم راهنماى ارشاد و حرکت عملى. «هُدى» و نتیجه‌ى پیروى از آن، رحمت و برکت در دو جهان است. «و رحمةٌ»

▫️گرچه قرآن کتاب هدایت براى عموم است، امّا تنها صاحبان ایمان از این هدایت بهره مى‌برند و کوردلان که از بصیرت و هدایت الهى دورند، خود را از این رحمت محروم مى‌کنند. «هدى و رحمةٌ لقومٍ یؤمنون»

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

عشق فقط حسین

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس